Gösrullar i favoritsås
Gösrullar i favoritsås (8 port.)
- 100g gösfile per person
- ½ citron
Panering
- 1 ägg
- 1 dl skorpmjöl
- 1 tsk salt
Favoritsås
- 1 burk (200g) champinjoner
- 2 msk flytande margarin
- 2½ msk vetemjöl
- 5 dl mjölkblandad grädde
- 1 fiskbuljongtärning
- 4 färska tomater eller flere soltorkade
- 20 gröna oliver
- 2 vitlöksklyftor
- salt eller herbamare, peppar
- ½ tsk smulad, torkad dragon
Garnering
- dill
Benskär gösfiléerna:
Skär loss benraden (för att få en helt benfri filé) med vass kniv.
Droppa citron över filéerna
Doppa i uppvispat ägg.
Rulla filéerna i skorpmjöl blandat med salt och lägg rullarna på ett smort ugnsfat.
Ställ fatet mitt i ugnen 225 C i ca. 15 min. Under tiden tillreder du favoritsåsen. Bryn svampen i fettet, avred med vetemjölet (+det resterande skorpmjölet) och den gräddblandade mjölken.
Lägg i fiskbuljongtärningen och låt såsen koka i ca. 5 min. Avsmaka med kryddorna.
Strimla tomaterna och oliverna. Pressa vitlöken.
Tillsätt de strimlade tomaterna, oliverna och vitlöken. FINSMAKA MED KRYDDORNA!
Ös såsen över rullarna. Maten är färdig. Kan med fördel hållas varm i ugnen.
Garnera sist med finklippt dill. Avnjut med ris eller kokt potatis.